ضرورت نظم
ضرورت نظم و انضباط از دیدگاه قرآن و روایات
رعایت نظم و انضباط در زندگی فردی و اجتماعی از مهم ترین مقوله هایی است که در سعادت انسان مؤثر است، در ضرورت و اهمیت نظم همین بس که با نگاه به عالم هستی در می یابیم که مجموعه عالم ، یک نظام بزرگ تشکیلاتی است که تحت حاکمیت خداوند قرار دارد و کمترین درهم ریختگی و نابسامانی در آن وجود ندارد.
نظم در آسمان و زمین ، که آمد و شد شب و روز و فصول چهارگانه و تغییر در کوتاهی و بلندی شب و روز در طول سال جالب توجه و تفکر انگیز است که این عوامل از پدیده های مهم آسمان و زمین هستند.
آفرینش خورشید و ماه ، حرکت منظو خورشید در برج های آسمانی و طلوع و غروب حساب شده ی آن ، نظم و تفاوت دقیق و حساب شده ای در ایام سال صورت می گیرد. ماه نیز یک تقویم زنده ی طبیعی بسیار دقیق است که از تغییر شکل ماه می توان روز شماری کرد.
خلقت انسان که ابتدا عصاره ای از گل، نطفه، علقه و مضغه است و بعد به صورت استخوان آفریده شده که آماده ی دمیدن روح در آن می باشد، همچنین اعضای بدن انسان هریک شگفتی ها و عجایب خاص خود رادارد، که شاهد قدرت خدای متعال در آفرینش انسان می باشد.
آفرینش حیوانات اعم از زنبور، انواع پرندگان و… با این پیچیدگی و ظرافت، گویای قدرت و تدبیر الهی است. گیاهان نیز با تنوع و اندازه های مختلف آفریده شده اند، که خواص هر گیاه تدبیر و حساب دقیق و نظم شگرف است.
رعایت نظم و انضباط در عرصه های مختلف موجب هماهنگی انسان با طبیعت و جهان هستی است.
این نظم فردی محقق نمی شود مگر اینکه انسان عوامل مخل به نظم را بشناسد تا در زندگی از آنها دور شود مثلاً امرو ز و فردا کردن یعنی کار هر روز را به روز دیگر واگذار کردن سستی و تنبلی است که همه ی اینها مخل نظم است.
نظم و برنامه در زندگی آثار و برکات فراوانی را به دنبال دارد. با رعایت نظم انسان به ندای عقل خود پاسخ مثبت می دهد ، افکارش منسجم می شود و از فرصت ها به نحو احسن استفاده می کند.
برگرفته از چکیده پایان نامه ی سطح دو خانم فاطمه فلاح(میبد)